Τετάρτη, Φεβρουαρίου 29, 2012

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΣΥΡΟΥ


Συμβολική κατάληψη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Σύρου-Ερμούπολης πραγματοποιήθηκε σήμερα, στo πλαίσιo της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας (Τρίτη και Τετάρτη, 28-29/2/2012) που έχουμε προκηρύξει, συμμετέχοντας στο δεκαήμερο κινητοποιήσεων του ΤΕΕ και των υπόλοιπων φορέων των Μηχανικών, αλλά και στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων στη Σύρο, προκειμένου να αντισταθούμε στον καταιγισμό των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης που δημιουργούν ένα ολοκαύτωμα για τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό Λαό που αποτυπώνεται με:
  • Καταργήσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, δηλ. την οριστική διάλυσή του (βλ. ΟΕΚ, Πολεοδομίες κ.α.)
  • Απολύσεις εργαζομένων κατά χιλιάδες κουρελιάζοντας Σύνταγμα και νόμους.
  • Φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων που καταλήγουν να είναι πια βοηθήματα.
  • Κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών.
  • Κατάλυση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας, που αποτελεί πλέον την πρώτη χώρα αποικία της Ε.Ε.
Από αύριο 1/3/2012, η Πολεοδομία θα λειτουργεί με τη νέα της μορφή ως “Υπηρεσία Δόμησης”, χωρίς όμως ούτε το ΤΕΕ ούτε οι Μηχανικοί του Δημοσίου να έχουν ενημερωθεί για τον νέο τρόπο έκδοσης Οικοδομικών Αδειών. Δείγμα της γενικότερης προχειρότητας της “Διοικητικής Μεταρρύθμισης” που αποφάσισε η “μεταβατική” κυβέρνηση είναι η ταχύτητα που αποφασίστηκε η αλλαγή της λειτουργίας των πολεοδομιών και η πίεση που ασκείται προκειμένου να περάσει ο έλεγχος της δόμησης και των αυθαιρέτων σε ιδιώτες, χωρίς να έχουν προετοιμαστεί ή επιμορφωθεί. Για τις Κυκλάδες, που προστατεύονται με αρχαιολογικές ζώνες, ζώνες οικιστικού ελέγχου, περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλους, περιοχές Natura, ιστορικούς τόπους, καταφύγια χλωρίδας και πανίδας καθώς και άλλα θεσμικά πλαίσια, η “απελευθέρωση”  του ελέγχου δόμησης, με στόχο την απόλυση μερικών δεκάδων υπαλλήλων, μπορεί να επιφέρει ανεπανόρθωτη ζημιά στα νησιά. 
Το  Τμήμα Κυκλάδων της Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής, δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι οι κινητοποιήσεις μας συνεχίζονται με διάφορες μορφές και θα συνεχίσουμε για την ουσιαστική ανατροπή της πολιτικής της εξόντωσης της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και  του Δ.Ν.Τ., ανεξάρτητα από τα σχέδια εκτόνωσης με τα παιχνίδια των κυβερνήσεων συνεργασίας.

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 24, 2012

48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28-29/2/2012


48ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28-29/2/2012


Στο πλαίσιο της 48ωρης Πανελλαδικής Απεργίας (Τρίτη και Τετάρτη, 28-29/2/2012) που έχουμε προκηρύξει, συμμετέχοντας στο δεκαήμερο κινητοποιήσεων του ΤΕΕ και των υπόλοιπων φορέων των Μηχανικών, αλλά και στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζομένων, προκειμένου να αντισταθούμε στον καταιγισμό των εφαρμοστικών νόμων του νέου Μνημονίου και της Δανειακής Σύμβασης που δημιουργούν ένα ολοκαύτωμα για τους εργαζόμενους και τον Ελληνικό Λαό που αποτυπώνεται με:


·      Καταργήσεις Οργανισμών και Φορέων του Δημοσίου, δηλ. την οριστική διάλυσή του.
·      Απολύσεις εργαζομένων κατά χιλιάδες κουρελιάζοντας Σύνταγμα και νόμους.
·      Φτωχοποίηση όλων των εργαζομένων με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων που καταλήγουν να είναι πια βοηθήματα.
·      Κατάργηση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών παροχών.
·      Κατάλυση της Δημοκρατίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας της χώρας μας, που αποτελεί πλέον την πρώτη χώρα αποικία της Ε.Ε.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΡΟΥ 28/2/2012 ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.
ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 23, 2012

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG TΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ Ο।Ε।Κ। ΚΑΙ ΤΟΥ Ο।Ε.Ε. ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17-02.

Περισσότερα στο:
www.sidonistiko.blogspot.com

Ανακοίνωση - Συμμετοχή στην 10ημερη Παντεχνική κινητοποίηση 20 μέχρι και 29 Φεβ 2012

Το Τμήμα Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής συμμετέχει στην 10ημερη παντεχνική κινητοποίηση που οργανώνουν από κοινού ηΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, το ΤΕΕ και άλλοι φορείς μηχανικών।

Συγκεκριμμένα οι κινητοποιήσεις περιλαμβάνουν:
  • Αποχές από όλες τις Επιτροπές
  • 48ωρη Απεργία τηνΤρίτη 23 και την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου।

Για περισσότερα στο:

http://www.emdydas.gr/



Τετάρτη, Φεβρουαρίου 15, 2012

Τα "λάθη" του Μνημονίου (από τον Γ.Μπογιόπουλο)
(www.thepressproject.g)

Μέλλον γραμμένο στο πόδι
Ο Γιάννης Μπογιόπουλος διαβάζει το νέο μνημόνιο και επισημαίνει τις απίστευτες προχειρότητες του εγγράφου που θα σφραγίσει το μέλλον μας
Του Γιάννη Μπογιόπουλου

Στο ελληνικό Κοινοβούλιο έχουν πολλές φορές κατατεθεί μισο-επεξεργασμένα νομοσχέδια, φωτογραφικές διατάξεις, κακές μεταφράσεις και λάθος αριθμοί. Αλλά αυτό που έγινε με το νέο Μνημόνιο δεν έχει προηγούμενο. Οι βουλευτές, με περιθώριο μερικών μόλις ωρών, από το πρωί του Σαββάτου έως την απογευματινή έναρξη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, κλήθηκαν να μελετήσουν 24 πολυσέλιδα κείμενα, μερικά στα αγγλικά. Αυτό από μόνο του είναι υποβάθμιση της Δημοκρατίας. Δεν προλαβαίνουν. Χώρια που πολλοί είχαν αποσπαστεί από... εξωγενείς παράγοντες, όπως η ομιλία του αρχηγού. Ετσι, το “κατεπείγον” αυτή τη φορά άγγιξε την ταχύτητα του φωτός.

Το βασικό κείμενο είναι το λεγόμενο “Μνημόνιο Οικονομικών και Χρηματοπιστωτικών Πολιτικών”. Πρόκειται για ένα τρομακτικό κατασκεύασμα. Οχι μόνο τσεκουρώνει θέσεις εργασίας, μισθούς και συντάξεις στο όνομα μιας απροσδιόριστης “ανταγωνιστικότητας”, σαν να είναι ίδια τα rooms to let και οι γερμανικές βιομηχανίες, αλλά είναι εξωφρενικά ασύντακτο και κακομεταφρασμένο, ελλιπές σε βασικά νούμερα και κωμικοτραγικό έως δακρύων.

Διαβάζοντάς το δεν πιστεύει κανείς ότι η συζήτηση για τη “σωτηρία της χώρας” είναι σοβαρή. Οχι τουλάχιστον όσο στηρίζεται σε τέτοια κείμενα. Αρχισα λοιπόν να στέλνω στο Τουίτερ βιαστικές παρατηρήσεις, ανακαλύπτοντας πως υπήρχε ένα έλλειμμα ενημέρωσης. Εως που το ThePress Project μου ζήτησε να τις δημοσιεύσει με έναν πρόλογο. Ιδού λοιπόν τι έγραψα (με την πρόχειρη σύνταξη και τη φόρτιση της στιγμής κάθε ανακάλυψης):

2:03 μ.μ. Είναι ντροπή για τη Δημοκρατία να ζητούν από τους βουλευτές σε 1 μόλις μέρα να κατανοήσουν και να ψηφίσουν όλα αυτά http://bit.ly/x5fgkZ
2:27 μ.μ. Τα έγγραφα που κατατέθηκαν στη Βουλή είναι τόσο ολοκληρωμένα που περιλαμβάνουν πράγματα όπως [Χ] δισ. ευρώ!!!

2:30 μ.μ. "...αίτηση για χρηματοπιστωτική βοήθεια στα Κράτη Μέλη της ευρωζώνης συνολικού ύψους €[ΧΧ] δισεκατομμυρίων" Επίσημο έγγραφο στη Βουλή!!!

2:31 μ.μ.  Ανεξάρτητα με τη διαφωνία ή όχι για το Μνημόνιο κάθε Ελληνας πρέπει να αηδιάσει με τον ξεφτιλισμό της Δημοκρατίας

3:21 μ.μ. Στη σελ. 6 του Μνημόνιου σφαγή στα κοινωνικά επιδόματα και προγράμματα κοινωνικής αρωγής 1% του ΑΕΠ, δηλαδή 2,5 δισ. ευρώ!

3:28 μ.μ. Σελ.15 "το συνολικό κόστος ανακεφαλαιοποίησης και εξυγίανσης των τραπεζών εκτιμάται στο ποσό των €[ΧΧ] δισεκατομμυρίων" !!!!!!!!

3:38 μ.μ. "[Αν δεν] είναι δυνατή η επίτευξη μιας νέας συλλογικής σύμβασης μετά από προσπάθειες τριών μηνών, η αμοιβή θα επανέλθει στον βασικό μισθό"

3:42 μ.μ. "Εξάλειψη της μονομερούς προσφυγής σε διαιτησία, επιτρέποντας αιτήσεις για διαιτησία μόνο εάν συναινούν και τα δύο συμβαλλόμενα μέρη".

3:46 μ.μ.  "Αυτό θα ευθυγραμμίσει το πλαίσιο του κατώτατου μισθού της Ελλάδας με αυτό συγκρίσιμων κρατών" Με ποια κριτήρια συγκρίσιμων, δεν αναφέρεται!

3:51 μ.μ. "Η αργή ανταπόκριση του πληθωρισμού στην τρέχουσα κρίση..." Εχει και χιούμορ το Μνημόνιο!!!

3:57 μ.μ. Για offshore, καρτέλ, ανασφάλιστη εργασία κ.λπ. δεν βρίσκω τίποτα στο Μνημόνιο. Μάλλον θα τα ξέχασαν...

4:00 μ.μ. σελ.23: "Προβλέπουμε ένα κενό χρηματοδότησης ύψους περίπου €[ΧΧΧ] δισεκατομμυρίων..." Τέτοια θα ψηφίσουν οι βουλευτές. Κενά!

4:01 μ.μ. Σελ23: "καλύπτοντας μια δεξαμενή δημόσιου χρέους ύψους €[xxx] δισεκατομμυρίων" Δεξαμενή όμως

4:02 μ.μ.  "Το πρόγραμμά μας θεωρεί ότι θα αντλήσουμε €[ΧΧ] δισεκατομμύρια" Θεώρημα κανονικό
4:03 μ.μ. "μιας μείωσης του κόστους για τόκους από €[ΧΧ] σε [ΖΖ] δισεκατομμύρια)" Εδώ η εξίσωση έχει δύο άγνωστους. Ανώτερα μαθηματικά :P

4:05 μ.μ.  "Οι εταίροι μας [...]έχουν δεσμεύσει πρόσθετους πόρους για την στήριξη [...]της Ελλάδας, συνολικού ύψους €[ΧΧΧ] δισεκατομμυρίων" Σαφώς...

4:13 μ.μ. Σελ.7: Εκτός από το νέο Μνημόνιο πρέπει να εφαρμοστούν και ΟΛΑ τα μέτρα ΜεσοπρόθεσμοΥ που δεν εφαρμόστηκαν. Π.χ. επιπλέον κόψιμο επικουρικών

4:31 μ.μ. Σελ.2 "μειώσουμε σημαντικά την επιρροή του κράτους στην οικονομία" Αλλά επιβάλουμε μικρότερους μισθούς με το ζόρι :(

4:34 μ.μ.  Η λέξη "ανεργία" αναφέρεται 2 μόνο φορές στο νέο Μνημόνιο και μάλιστα τη μία ως εκβιασμός!

4:35 μ.μ. Σελ18 "Πάγωμα της ‘ωρίμανσης’ που προβλέπεται από τον νόμο και/ή τις συλλογικές συμβάσεις [...] μέχρι η ανεργία να πέσει κάτω από 10%"

4:40 μ.μ. Στη σελ. 19 μαθαίνουμε ότι ανταγωνιστές μας είναι η Πορτογαλία και η Κεντρική και ΝΑ Ευρώπη (που ως γνωστόν έχουν Αιγαίο, Ιόνιο, λάδι κλπ)

4:47 μ.μ.  Σελ3 "Το εξωτερικό ισοζύγιο [...] Ωστόσο, καθώς η εγχώρια ζήτηση συνεχίζει να μειώνεται..." Θα βελτιωθεί!!!

5:10 μ.μ. Σελ5 "την επέκταση της κάλυψης των φαρμάκων για τα οποία ισχύει η συμμετοχή" Κακή μετάφραση. Εννοεί μεγαλύτερη συμμετοχή ασφαλισμένων

5:12 μ.μ.  Με άλλα λόγια. Και θα παίρνεις λιγότερο μισθό (αν παίρνεις) και θα πληρώνεις περισσότερα για φάρμακα.

5:34 μ.μ. Σελ.7 "Πρόθεσή μας είναι να διατηρήσουμε το σχετικό φορολογικό βάρος από τους έμμεσους φόρους" Που και πιο άδικοι είναι κ υψηλότεροι από ΕΕ

5:39 μ.μ. Σελ 7 παρ. 10 Η μετάφραση από τα αγγλικά μπέρδεψε 325 εκατ. με 325 δισ. Αλλά δεν πειράζει, θα το ψηφίσουν κι αυτό! :P

5:45 μ.μ. Και βέβαια η μετάφραση σκίζει από μαργαριτάρια όπως: "θα εκδώσουμε δευτεροβάθμια νομοθεσία"

5:50 μ.μ. Σελ.8 "Εως το τέλος Σεπτεμβρίου θα ετοιμάσουμε ένα πλήρες σχέδιο κατά της διαφθοράς" Μη βιάζεστε, ας κόψουμε πρώτα μισθούς :P
6:02 μ.μ.  Σελ.9 "Σκοπεύουμε να κλείσουμε ένα σύνολο 200 υποχρησιμοποιούμενων τοπικών εφοριών" Της Μυκόνου, π.χ.;
6:07 μ.μ. Εχω κι ένα αναμενόμενο τρόλινγκ σε αυτά που γράφω, αλλά συνεχίζω. Σε όποιον δεν αρέσουν ανφόλοου :))

6:17 μ.μ.  "Εως το τέλος Μαρτίου 2012 το αρχηγείο GSTC..." Τι στο διάολο είναι αυτό; Πρέπει να κάνω κι έρευνα αρχείου τώρα;
6:20 μ.μ. GCTC είναι η Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων. Ούτε ο μεταφραστής δεν το ήξερε!!!!
6:22 μ.μ. Η μετάφραση του Μνημονίου είναι απίστευτη. Αγνοεί μια κεντρική υπηρεσία του ελληνικού κράτους και μάλιστα κομβική για τα έσοδα!!!

6:31 μ.μ.  Σελ.9 "θα μεταβιβάσουμε από τ υπουργικό στο διοικητικό επίπεδο[...]τον έλεγχο[...]επιχειρηματικών δραστηριοτήτων" Επιχείρηση είναι η Εφορία;

6:37 μ.μ. Υπόψην ότι: Ασυνταξίες, ανορθογραφίες και απλά λάθη στη μετάφραση τα παραβλέπω.

6:40 μ.μ.  "Η κυβέρνηση αναλαμβάνει να εφαρμόσει πλήρως τον φορολογικό κώδικα" Χρειάζεται Μνημόνιο κ γι αυτό ή μας κάνουν και πλάκα;

6:57 μ.μ. Οι παράγραφοι στο ελληνικό πάνε από το 11 στο 12 στο 11(!) στο 13 :P Μπερδεύτηκα!

6:59 μ.μ. Οπότε μετά, το αγγλικό 14 είναι το ελληνικό 13 κοκ. Χάος!

7:04 μ.μ. Μερικές διατυπώσεις είναι απίστευτα στριφνές. Εφαγα 10 λεπτά για να καταλάβω μια πρόταση.

7:07 μ.μ.  "θα εκδώσουμε μια εγκύκλιο κατά το Q1 2012" Κι μεταφραστής βαρέθηκε φαίνεται! Q=τρίμηνο
7:08 μ.μ.  "με την οποία ρυθμίζεται το ημερολόγιο" Θα γυρίσουμε στο Ιουλιανό;
7:15 μ.μ. "οι έλεγχοι δαπανών με βάση τη δέσμευση και η αρχιτεκτονική που τους συνοδεύει θα μας βοηθήσει να αποτρέψουμε τις μονάδες" Δεκαδικοί μόνο;

7:27 μ.μ.  "Θα θεσπίσουμε επίσης κυρώσεις με συνέπεια (όταν απαιτείται)" :))

7:53 μ.μ.  "Ο νόμος θα καθιερώσει το Συμβούλιο της Ελ.Στατ. ως συμβουλευτικό" Ανώτατος και μοναδικός άρχων ο πρόεδρος

7:55 μ.μ.  Αυτό που λέμε "ενός ανδρός αρχή" γίνεται πράξη με εντολή του Μνημονίου στην ΕΛΣΤΑΤ. Δημοκρατικό...

7:59 μ.μ.  Σελ.10 "Κάνουμε προκαταρκτικές ενέργειες για να διασφαλίσουμε πρώιμα κέρδη" Η Εφορία δεν έχει κέρδη, έσοδα έχει!
8:26 μ.μ.  "Τράπεζες οι οποίες υποβάλλουν βιώσιμα σχέδια αύξησης κεφαλαίου θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν δημόσια στήριξη" Αυτό εξηγεί γιατί έτρεχαν

8:28 μ.μ. Θυμίζω ότι τον τελευταίο μήνα οι τράπεζες άντλησαν δισ από το Δημόσιο δίνοντας προνομιούχες μετοχές

8:30 μ.μ.  "Τα δικαιώματα ψήφου του ΕΤΧΣ για τις κοινές μετοχές που κρατά θα περιορίζονται αυστηρά σε συγκεκριμένες στρατηγικές αποφάσεις" !!!

8:31 μ.μ.  Μνημόνιο: Δημόσιο χρήμα στις τράπεζες για κοινές μετοχές αλλά με περιορισμένη δυνατότητα ψήφου

8:32 μ.μ. "δικαιώματα ψήφου που αποκτά το ΕΤΧΣ δεν θα μεταβιβάζονται ούτε θα πωλούνται σε κάποια άλλη οντότητα που έχει σχέση με το κράτος" !

8:33 μ.μ.  "Θα δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες μετόχους να αγοράσουν μετοχές που κρατά το ΕΤΧΣ".

8:37 μ.μ. ΕΤΧΣ: Ελληνικό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας

8:44 μ.μ. "Θα εντοπίσουμε [...]νομοθετικά εμπόδια σε μια ευέλικτη διαχείρηση τ συμβάσεων απασχόλησης στο πλαίσιο εξυγίανσης των τραπεζών" ΟΤΟΕ ακούς;

8:52 μ.μ.  "Τα ποσά που θα προέρχονται από τις εκταμιεύσεις του προγράμματος θα κατατίθενται στο ειδικό λογαριασμό αποκλειστικά για το ΕΤΧΣ".

9:00 μ.μ.  Μνημόνιο: Το ΕΤΧΣ θα φροντίζει ο τραπεζικός τομέας να "λειτουργεί καλά και είναι επικερδής" Επικερδής! Με το ζόρι!

9:01 μ.μ. Βάζουν το κράτος υπεύθυνο για να έχουν κέρδη οι τράπεζες!

9:02 μ.μ.  Αυτό θα ψηφίσουν αύριο οι βουλευτές; Ο,τι ο τραπεζικός τομέας θα είναι "επικερδής" με ευθύνη του κράτους;;;;
9:06 μ.μ.  Σελίδα 14 για όσους αμφιβάλουν. Θα γράψω όλη τη φράση

9:07 μ.μ.  Σελ.14: "Με την ιδιότητα αυτή, η εντολή του θα είναι να διασφαλίζει ότι οι τράπεζες που είναι κάτω από την διαχείριση του λειτουργούν >>>>

9:07 μ.μ.  >>>> σε εμπορική βάση και επαναφέρονται σε τμήμα του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού τομέα ο οποίος λειτουργεί καλά και είναι επικερδής" !!
!!

9:16 μ.μ. Τα μέλη του ΕΤΧΣ διορίζονται από τον υπουργό Οικονομικών αλλά εγκρίνονται από το Eurogroup

9:32 μ.μ. "Θα εργαστούμε με τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λάβουμε εκκαθάριση για κρατική βοήθεια για την λοταρία" !!! Σωστό! Λοταρία γίναμε!

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 09, 2012




Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Οι Μηχανικοί συμμετέχουμε στις 3ήμερες κινητοποιήσεις ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ

·          Παρασκευή 10/2  Γενική Απεργία και συγκέντρωση  11.00 στο      Σύνταγμα. 
ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ 11:00 στο ΙΚΑ-ΝΕΩΡΙΟ
·          Σάββατο 11/2  Γενική Απεργία (για όσους έχουν εργάσιμο Σάββατο) και συγκέντρωση 11.00 στο Σύνταγμα.
·          Κυριακή 12/2  Συλλαλητήριο 17.00 στο Σύνταγμα.  

      Καλούμε όλα τα Δ.Σ. των Α΄βάθμιων ΕΜΔΥΔΑΣ να κινητοποιηθούν και σε συνεργασία με τους άλλους φορείς Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να πραγματοποιήσουν αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις περιοχές ευθύνης τους.

ΟΛΟΙ  ΣΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ

      Είναι παλλαϊκό πλέον το αίτημα όλων των εργαζομένων να σταματήσουμε τη διάλυση της χώρας, την φτωχοποίηση μας και την οικονομική   δικτατορία που έχει  επιβληθεί.
     Να φύγει η Κυβέρνηση, η τρόϊκα  και τα μνημόνιά τους και να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές. 

ΠΑΝΣΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ 18.30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ !

ΠΑΝΣΥΡΙΑΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΠΕΜΠΤΗ 9 ΦΛΕΒΑΡΗ
18.30 στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ


Η συγκυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ-Ε.Ε-Δ.Ν.Τ

με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και μεροκάματα
με τις απολύσεις και την ανεργία
με τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές
με τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και της περίθαλψης
με την υποχρηματοδότηση και τις συγχωνεύσεις των σχολείων
με το φτηνό σχολείο και πανεπιστήμιο της αγοράς
ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ !
να μην περάσει η δανειακή σύμβαση
να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι την κρίση

ΑΠΕΡΓΙΑ-ΑΓΩΝΑΣ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
για το καθολικό δικαίωμα
στην εργασία, τη μόρφωση, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΥΡΟΥ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ και ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ

sidonistiko.blogspot.com

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012


Κατά των μέτρων της τρόικας τάσσονται γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί
Δικηγόροι, μηχανικοί και γιατροί αποφάσισαν κοινή δράση και κοινές κινητοποιήσεις, τόσο σε πανελλαδικό όσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά των μέτρων που επιβάλλει η τρόικα, ενώ παράλληλα αποφάσισαν το μποϋκοτάζ των γερμανικών προϊόντων και τη…
σύνταξη αναπτυξιακού σχεδίου για την Ελλάδα. Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργου Πατούλη, του προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Χρήστου Σπίρτζη και της συντονιστικής επιτροπής της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, Γιάννη Αδαμόπουλου.
Μοναδικό θέμα της σύσκεψης αυτής ήταν τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα στους δικηγόρους, τους γιατρούς, τους μηχανικούς, στους υπόλοιπους επιστημονικούς κλάδους, αλλά και γενικότερα στους Έλληνες πολίτες.
Ο πρόεδρος των Μηχανικών επισήμανε ότι η οικοδομή έχει σημειώσει πτώση 50% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2011), ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται όλα τα δομικά υλικά, κάτι που δείχνει την πολιτική κατεύθυνση που ακολουθείται αλλά και την ανυπαρξία ελέγχου από την πλευρά του κράτους.
Ο Χρ. Σπίρτζης τόνισε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι λογιστικού τύπου και πρέπει να λογοδοτήσουν οι κυβερνήσεις που έλεγαν ότι θα ξεπεραστούν σύντομα τα προβλήματα της χώρας μας. Ακόμη, επισήμανε ότι οι Γερμανοί έχουν προσβάλλει με λόγια και με έργα την Ελλάδα και τους Έλληνες και «απομένει να βάλουν τη γερμανική σημαία στην Ακρόπολη».
Ο πρόεδρος των Αθηναίων γιατρών, Γ. Πατούλης, επισήμανε ότι οι συνάδελφοί του δεν θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να συνταξιοδοτούνται, καθώς τα Ταμεία θα καταρρεύσουν. Παράλληλα, ο κ. Πατούλης τόνισε ότι ο ιατρικός κλάδος μαστίζεται, αφού του 25% των γιατρών είναι άνεργοι ή ημιαπασχολούμενοι.
«Προσβολή της Δημοκρατίας» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων τα μέτρα που απαιτεί να ληφθούν η τρόικα και τα οποία, όπως τόνισε, προσβάλλουν τους συνταγματικούς θεσμούς της χώρας μας.
Ο κ. Αδαμόπουλος προσκάλεσε τους μηχανικούς, τους γιατρούς και τους άλλους επιστημονικούς φορείς σε κοινή δράση και κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει γρήγορα συνάντηση με τους Ευρωπαϊκούς δικηγόρους μέσω της CCBE, προκειμένου να εκτεθεί η κατάσταση και η πραγματική εικόνα που επικρατεί στον ελλαδικό χώρο. Ακόμη, ο πρόεδρος της Ολομέλειας πρότεινε -και έγινε δεκτό- να κληθούν για ενημέρωση στα γραφεία του ΔΣΑ οι βουλευτές που έχουν την επαγγελματική ιδιότητα του δικηγόρου, του γιατρού και του μηχανικού.
Οι πρόεδροι των τριών φορέων καταδίκασαν: «α) Τη φαλκίδευση των δικαιωμάτων του πολίτη, η οποία συνιστά αποτέλεσμα μιας πρωτόγνωρης επίθεσης κατά του κράτους δικαίου, β) τον αναμφισβήτητα στρεβλό τρόπο με τον οποίο γίνεται αντιληπτός ο «εκσυγχρονισμός» δήθεν της ελληνικής κοινωνίας και των κρατικών δομών και γ) την ανεξέλεγκτη δράση εξωθεσμικών και δημοκρατικά ανομιμοποίητων παραγόντων οι οποίοι – υπό την ανοχή δυστυχώς της πολιτικής ηγεσίας του τόπου – καταλήγουν να υποκαθιστούν τις συνταγματικά προβλεπόμενες εξουσίες».
Οι φορείς σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι «είναι πλέον πασίδηλο πως -εν μέσω της παρούσας συγκυρίας- δοκιμάζονται όχι μόνο οι οικονομικές μας αντοχές, αλλά κυρίως τα όρια της ανοχής μας ως ελεύθερων πολιτών μιας δημοκρατικά δομημένης πολιτείας, τα οποία και τείνουν πλέον να εξαντληθούν».
Παράλληλα, προσθέτουν: «Μέσα σε αυτό το δυσμενές και άκρως δυσοίωνο περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί οι θεσμοί πλήττονται – κατά τρόπο πρωτοφανή και συνταγματικά ανεπίτρεπτο – και εντέλει απαξιώνονται σχεδόν πλήρως. Οι επιστημονικοί κλάδοι καλούνται να αναλάβουν πρωτοβουλίες βλέποντας τη χώρα να καταρρέει, βυθισμένη σε μια κρίση όχι μόνο οικονομική αλλά πλέον πολιτική, ηθική, κρίση αξιών».
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Σπίρτζης δήλωσε: «Υπάρχει έλλειμμα σχεδίου για την διάσωση της χώρας και από την κυβέρνηση και από την τρόικα. Πρέπει να αναπτύξουμε δράσεις για να αντισταθούμε στην λαίλαπα. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για όσους θέλουν να παρουσιάσουν ως δεσμεύσεις της χώρας ρυθμίσεις που υπαγορεύονται από συμφέροντα».
Από την πλευρά του ο Γ. Αδαμόπουλος τόνισε: «Προβάλλονται συνεχώς αξιώσεις υπό την απειλή της μη εκταμίευσης κάποιας δόσης. Θέλουν συνεχώς να παρουσιάζουν τους δικηγόρους ως πλούσιους. 8.000 συνάδελφοι δεν έχουν καμία παράσταση στα δικαστήρια. Θα φύγουν φέτος περισσότεροι από 1.000 ή 1.500. Το άνοιγμα έχει επέλθει».
Τέλος, ο Γ. Πατούλης επισήμανε: «Ακόμη και ο μπακάλης μπορεί να ανοίξει ιατρείο με βάσεις τις ρυθμίσεις που πέρασαν. Είναι απαράδεκτο και αντισυνταγματικό. Αυτό το νομοθέτημα πρέπει να καταργηθεί».
Μποϋκοτάζ στα γερμανικά προϊόντα
Κατά την κοινή σύσκεψη έγινε αποδεκτή η πρόταση του Χρ. Σπίρτζη και η λήψη οκτώ κοινών δράσεων που είναι:
1) Η πραγματοποίηση «μποϋκοτάζ» στα γερμανικά προϊόντα, ενέργεια στην οποία καλούν να ανταποκριθεί επιπλέον το σύνολο των Ελλήνων πολιτών, ως ελάχιστη και συμβολική ένδειξη διαμαρτυρίας στην έλλειψη αλληλεγγύης που ως Ευρωπαίοι εταίροι θα αναμέναμε από τη Γερμανία,
2) Η συγκρότηση ειδικών επιτροπών, οι οποίες θα κληθούν να επεξεργαστούν ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας και εξόδου της από την παρούσα κρίση,
 3) Η πραγματοποίηση κοινής απεργίας και αποχής από τα καθήκοντά τους,
4) Η διοργάνωση ημερίδας για την ανάδειξη των κοινών προβλημάτων των μελών των τριών επιστημονικών φορέων συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας,
5) Η ανάληψη ποικίλων δράσεων για την ενημέρωση των αντίστοιχων φορέων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης,
6) Η από κοινού διοργάνωση εκδήλωσης κατάθεσης και καταγραφής προβληματισμών και ανταλλαγής απόψεων στις Βρυξέλλες,
 7) Η διενέργεια ελέγχων σε κτίρια πραγματικά κλειστών αγορών (τραπεζικά καταστήματα, supermarkets, κ.λπ. για θέματα υγιεινής και ασφάλειας πολιτών και εργαζομένων και χωροταξικών και πολεοδομικών παραβάσεων),
8) Κοινή προσπάθεια για την δημιουργία ενός δείκτη προστασίας όλων των πολιτών και βελτίωση του κοινωνικού κράτους.
Η διοργάνωση των κοινών δράσεων θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες μέρες.
Συμπαράσταση «στο δοκιμαζόμενο μέσο πολίτη»
Την αμέριστη θεσμική συμπαράσταση «στο δοκιμαζόμενο μέσο πολίτη», εξέφρασε η δικηγορική κοινότητα κατά τη σημερινή κοινή συνεδρίαση της συντονιστικής επιτροπής των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην οποία αποφασίστηκε η πανελλαδική αποχή των δικηγόρων την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012.
Παράλληλα, οι δικηγόροι σε ανακοίνωσή τους, δηλώνουν «κατηγορηματικά αντίθετοι στην κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που ισοδυναμεί με την καταστρατήγηση της συνταγματικής τάξης και νομιμότητας».
Οι δικηγόροι απεργούν και αντιδρούν στις προωθούμενες, «κατ’ επιταγή της τρόικας (ως προϋπόθεση για τη συνέχιση της δανειοδότησής μας) νομοθετικές »μεταρρυθμίσεις», οι οποίες καταλήγουν να ισοδυναμούν με πλήρη απαξίωση του δικηγορικού λειτουργήματος»

Παρασκευή, Φεβρουαρίου 03, 2012

4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 03-02-2011 ΑΠΟ 11:00 ΕΩΣ 15:00

4ωρη Στάση Εργασίας του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012 από 11:00 έως 15:00.
Συμμετέχουμε στην παντεχνική κινητοποίηση της ΕΜΔΥΔΑΣ Αττικής, του ΤΕΕ, των Σωματείων των Μισθωτών Μηχανικών του ιδιωτικού τομέα, των Εργοληπτικών Ενώσεων και όλων των Επιστημονικών Συλλόγων των Μηχανικών.

Αν θέλετε προωθήστε την αφίσα στους χώρους εργασίας σας.