Τρίτη, Ιανουαρίου 24, 2012

ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΔΥΟ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 7.30.Μ.Μ.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 19:00

Περισσότερα για τις δύο αυτές συνελεύσεις στο http://sidonistiko.blogspot.com ,
μαζί και με άλλη ειδησεογραφία και αρθρογραφία για ή από τον κόσμο της εργασίας και όχι μόνο.

Τρίτη, Ιανουαρίου 17, 2012

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΡΙΤΗ 17-01-2012 ΑΠΟ 11:00 ΕΩΣ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Το μαύρο μέτωπο εξουσίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ. συνεχίζει με αμεί-ωτη ένταση τον πόλεμο που έχει κηρύξει απέναντι στους μισθωτούς , τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους αυτής της χώρας.
Αφού περιέκοψαν δραματικά τους μισθούς, συντάξεις και διέλυσαν την κοινωνική α-σφάλιση η συγκυβέρνηση αυτή ετοιμάζεται να ικανοποιήσει ότι έχει απομείνει από τις αξιώ-σεις του ΣΕΒ και της τρόικας, για την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας. Νέο τσε-κούρωμα μισθών και συντάξεων, ακύρωση της ΕΓΣΣΕ, μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, κα-τάργηση επιδομάτων ανεργίας, τριετιών, οικογενειακών και όλων των ελάχιστων κοινωνικών παροχών, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες, και 150.000 απολύσεις στο δημόσιο.
Οι αγώνες των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που α-περγούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία, στο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ και σε πολλούς άλλους χώρους, αποτελούν μοναδική απάντηση και ελ-πίδα.
Δυστυχώς οι οι εργοδοτικές – κυβερνητικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ των παρα-τάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, για άλλη μια φορά βάζουν πλάτη στις εφιαλτικές ανατροπές, συμ-μετέχουν στον «κοινωνικό διάλογο», ενώ δεν παίρνουν καμιά πρωτοβουλία για το συντονι-σμό των αγώνων. Το γεγονός ότι η ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ δεν καλούν σε πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 17 Γενάρη αποδεικνύει ότι δεν μπορούν και δεν θέλουν να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Για εμάς μοναδική διέξοδο αποτελούν οι κοινοί αγώνες όλων των εργαζομένων τόσο του ι-διωτικού όσο και του δημοσίου τομέα. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους απεργιακούς αγώνες και συμμετέχουμε στην παναττική στάση εργασίας την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 από την αρχή του ωραρίου. Για να στείλουμε μήνυμα ανυπακοής και αποφασιστικού αγώνα για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με το κε-φάλαιο και τις αντεργατικές πολιτικές.


ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ !
ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

• Να ανατραπεί η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου, το μνημόνιο, το μεσοπρόθεσμο. Όχι στη νέα δανειακή σύμβαση.

• Διαγραφή του ληστρικού χρέους. Ανυπακοή στις εντολές της ΕΕ. Όχι στο ευρωσύμφωνο

• Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις. Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

• Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με έλεγχο των εργαζόμενων. Όχι στο ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας και των εθνικών πόρων. Δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικές υπηρεσίες.

• Απαγόρευση απολύσεων. Όχι στις “εφεδρείες”. Πλήρης προστασία των ανέργων, επίδομα ίσο με το βασικό μισθό για όλο το διάστημα της ανεργίας, χωρίς προϋποθέσεις.

• Να πληρωθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα. Να σταματήσει το πολιτικό και νομικό πλέγμα προστασίας των εταιρειών. Να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι και τα δεδουλευμένα τους από τον πτωχευτικό κώδικα. Οι εργαζόμενοι δεν είναι ούτε μέτοχοι, ούτε πιστωτές. Δέσμευση των κι-νητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων (προσωπικών ή άλλων εταιριών) του ιδιοκτήτη της εταιρίας που πτωχεύει για να καλυφθούν οι αποζημιώσεις και τα επιδόματα ανεργίας των απολυμένων.

• Οργανωμένη άρνηση πληρωμής των νέων χαρατσιών. Αύξηση της φορολόγησης του κεφα-λαίου. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και διαγραφή των χρεών των λαϊ-κών νοικοκυριών προς τις τράπεζες.